måndag 13 juni 2011

Navelbråck

Det är inte jättestort (har läst att det kan vara stort som en knytnäve, antar att de menar bebisens...), kanske 2 cm i bredd och 2,5 cm i höjd. Det ploppar endast upp då han spänner sig, ligger han och sover syns det ingenting. 


Sköterskan och läkaren på BVC såg inte att det var ett bråck (vi frågade om det ska se ut så här), de sa bara att det läkt fint eftersom det inte är rött. Vi vet att det är bråck därför att vi tagit reda på den informationen via Internet. Vi ska byta BVC nu, de är ju inte kompetenta för fem öre! Man måste ju kunna lita på att de kan sin sak... Hade bråcket varit hårt eller om Vilgot hade varit öm där så krävs ju omedelbara åtgärder. Tänk om vi inte tagit reda på informationen själva, utan endast lyssnat på BVC, och det blev sådana komplikationer... Usch! 

Det har inte gått ned något, tror att det oftast dröjer ett år. Vi gör ingenting åt det. Vi får se vad de på nya BVC säger om det (vi ska till det gamla i dag sedan byter vi efter det). Vi fäster blöjorna rakt över, Vilgots bråck är ju inte så stort. Bråcket är så mjukt så det sjunker lätt in. Det är heller inga problem med byxor. Tänk på att det inte är farligt att ha kläder över, det gör inte ont på killen (gör det det så måste ni söka akut vård)! Bråcket ska vara mjukt (man ska lätt kunna trycka in det) och barnet ska inte besväras av det på något sätt. När ni trycker in bråcket (det kan vara bra att kontrollera då och då att det inte blivit hårt), låter det då? Vilgots navel är som en knapp, trycker man på den så hörs ett pruttljud. Det låter som att det är luft eller vätska inuti. Har ingen aning om ifall det ska vara så... Förvånad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar